Slom ukrajinske ekonomije: Šta donose nove mere Porošenkove vlade

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaKijev
Kijev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina ekonomija će biti potpuno uništena ako se zatvori granica sa Rusijom, izjavio je poslanik Vrhovne rade iz Radikalne partije Igor Mosijčuk za televiziju „112 Ukrajina“.
Krimski most preko Kerčkog moreuza - Sputnik Srbija
Kijev krivi Rusiju što brodovi ne uplovljavaju u ukrajinske luke

Prema rečima ukrajinskog političara, prekid železničkog saobraćaja će, pre svega, naneti štetu građanima Ukrajine koji rade u inostranstvu, ali i poljoprivrednim gazdinstvima.

„Milioni Ukrajinaca, kakvi god da su, ipak su Ukrajinci — ukrajinski građani, rade na teritoriji Ruske Federacije. I ako se sutra, na primer, zatvori granica, kako će se vratiti kući — poštom? I kako će posle zarađivati? Naša ekonomija, koja je i tako u stagnaciji, biće potpuno slomljena zahvaljujući našim političarima“, rekao je Mosijčuk.

Ministar za infrastrukturu Ukrajine Vladimir Omeljan izjavio je da Vlada razmatra mogućnost ukidanja železničkog saobraćaja sa Rusijom.

Interesantno, ukrajinska železnica je saopštila da je najprofitabilnija ukrajinska linija u 2017. godini bila upravo Kijev-Moskva, koja je donela šest miliona dolara profita, dok su sve ostale imale samo gubitke.

Trenutno iz Ukrajine u Rusiju saobraćaju uglavnom ukrajinski vozovi, budući da je Rusija bila prinuđena da smanji broj sopstvenih vozova zbog pada broja putnika nakon dešavanja u Ukrajini 2014. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala