Da li su Saudijci upravo zapretili Kanadi novim 11. septembrom?

© Flickr / Cyril AttiasTeroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembara 2001. godine
Teroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembara 2001. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa iz Saudijske Arabije „Infografik KSA“ objavila je fotografiju na kojoj avion kompanije „Er Kanada“ leti prema Kanadskom nacionalnom tornju u Torontu, uz koji je istaknuto upozorenje kanadskoj Vladi.

Pomenuta grupa sebe opisuje kao projekat koji „okuplja mlade Saudijce koji su zainteresovani za tehnologiju i društvene medije“. Oni su uglavnom prisutni na Tviteru, Instagramu i Telegramu.

Poster je objavljen usred diplomatskog spora između Kanade i Saudijske Arabije oko kritike koja je stigla iz Otave na račun stanja ljudskih prava u arapskoj kraljevini. 

Uz sliku se nalazi ovaj komentar:

„Gurate nos gde vam nije mesto! Kao što kaže arapska izreka: ’Svakog ko se meša u tuđe poslove, zadesiće ono što mu nije milo!‘“

Tanjiri radio-satelita - Sputnik Srbija
Pitanje je trenutka kada će se desiti „sajber 11. septembar“

Poster ne precizira šta je to što ne bi bilo po volji Kanađanima, ali konotacija sa otmicom aviona i zabijanjem u Svetski trgovinski centar nije promakla tviterašima.

„Ljudi, ovo opasno izgleda, kao da pretite da ćete kidnapovati kanadski putnički avion i zabiti ga u Kanadski nacionalni toranj, ukoliko Kanada ne odustane od kritikovanja Saudijske Arabije! To ne izgleda dobro, čak ni nakon 17 godina od 11. septembra“, napisao je Džejms Braunsel.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala