Hrvatskim huliganima koji su divljali po Srbiji određen pritvor do 30 dana

© AP Photo / /Darko VojinovicSrpska policija
Srpska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 13 hrvatskih navijača koji se sumnjiče da su počinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i teška krađa tokom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.
Stražar u zatvoru Valens u jugoistočnoj Francuskoj. - Sputnik Srbija
Petnaest dana zatvora za hrvatske huligane: 14 navijača ide u Padinsku skelu

Oni su juče oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo. 

Portparolka suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je osumnjičenima sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanja ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Oni su odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na tu presudu.

Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala