Mitropolit Amfilohije objašnjava: Kome ide novac vernika iz Crne Gore

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije Radović
Mitropolit Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima ne iznosi iz CG u Srbiju.

Amfilohije je rekao i da država Srbija pomaže SPC u Crnoj Gori.

„Ne dajemo državi Srbiji, ona nama pomaže“, rekao je mitropolit Amfilohije za podgoričke Vijesti i dodao da Srbija pomaže gradnju saborne crkve u Beranama i da daje pomoć koju SPC traži i za obnovu manastira, prenosi B 92.

Prema njegovim rečima, novac koji se prikupi od dobrotvornih priloga koristi se za obnovu manastira i izgradnju crkava širom Crne Gore i ne šalje se u Srbiju.

Pećka patrijaršija - Sputnik Srbija
Priština duguje 360.000 evra SPC na Kosovu i Metohiji

„Otkud bi se obnovilo 650 hramova u Crnoj Gori, sagradio hram u Podgorici, Baru… Ti koji to pričaju da iznosimo pare iz Crne Gore su ljudi koji samo kroz pare gledaju svijet i lažu i boga i sebe i svoju savjest i pljuju po svojim precima“, rekao je mitropolit.

On je dodao da SPC od priloga ostroških manastira SPC finansira tri kuhinje za sirotinju u Podgorici, Beranama i Cetinju, a daje i za prognanike sa Kosova i Metohije i drugih krajeva i pomaže dve porodice iz Srbije.

Kako je rekao, Boris Tadić u vreme dok je bio predsednik Srbije dao je za obnovu manastira Beška u Crnoj Gori 35.000 evra.

Mitropolit Amfilohije objasnio je da ne mrzi pripadnike LGBT populacije i da nije homofob, već „grehofob“ i da ne želi da prihvati da seksualna orijentacija nije bolest, jer kako kaže, to ne prihvata nijedna religija.

„Zna se da je to bolest i ti koji imaju to znaju da je bolest. U božjim knjigama od Sodome i Gomore, to je bolest. Boreći se protiv toga, ja ne mrzim te ljude. Niko njih više ne voli nego crkva božja i upravo iz ljubavi prema njima i brige za njih ona im kaže ono što je pravda božja i istina da ih spreči da idu bespućem“, rekao je on.

Prema njegovim rečima LGBT propagandom truju se deca, i crkva i njih želi da zaštiti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala