Spaliti posle čitanja: London uništava sve dokaze

© REUTERS / Hannah McKayIstražitelji u vojnim zaštitnim odelima prikupljaju uzorke i fotografišu lokacije u Solsberiju
Istražitelji u vojnim zaštitnim odelima prikupljaju uzorke i fotografišu lokacije u Solsberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakonvenko izjavio je da se tokom istrage incidenta u Solsberiju, kada su otrovani bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, uništavaju praktično svi dokazi, kao i da je nemoguće naknadno proveriti svu dobijenu informaciju.

„To znači da će biti nemoguće bilo šta proveriti u slučaju da za tim bude bilo potrebe. To ne može da nas ne zabrinjava“, rekao je.

Istražitelji u vojnim zaštitnim odelima prikupljaju uzorke i fotografišu lokacije u Solsberiju - Sputnik Srbija
Mediji: Policija proverava nove verzije trovanja u Solsberiju

Jakovenko je takođe rekao i da su istražitelji iz Rusije spremni da u bilo kojem trenutku otputuju za Veliku Britaniju kako bi pomogli u istrazi.

„Mi želimo da saznamo šta se dogodilo. Siguran sam da će i britanska strana u nekom trenutku prihvatiti naše predloge, koji su i dalje na stolu“, istakao je.

Ruski ambasador se osvrnuo i na imenovanje novog ministra inostranih poslova Velike Britanije Džeremija Hanta, rekavši da se nada da će se uskoro sresti sa njim.

„Dobio sam pismo iz Forin ofisa u kojem se navodi da bi on želeo da se sastane sa mnom. Mislim da će taj susret u skorijoj budućnosti biti i realizovan. Mislim da je i vreme da se tako nešto desi kako bismo razgovarali o bilateralnim odnosima i kako bi Moskva dobila odgovore na sva neodgovorena pitanja“, zaključio je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala