Rusija: Amerika se plaši da ne izgubi svoj „kolač“ na tržištu naoružanja

© Flickr / U.S. Army photo / Staff Sgt. Grady JonesAmerički vojnici pored tenka "Abrams"
Američki vojnici pored tenka Abrams - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD pokušavaju da izvrše pritisak na svoje partnere iz NATO-a kada je reč o kupovini američkog naoružanja jer se pribojavaju da će izgubiti tržište, izjavio je predsednik Komiteta Saveta Federacije Rusije za odbranu Viktor Bondarev.

Kako je precizirao, Amerikanci već sada zaostaju u prodaji svog naoružanja u poređenju sa Rusijom.

Nemački vojnik stoji pored protivraketnog sistema Patriot u vojnoj bazi na jugu Turske - Sputnik Srbija
Amerika ubrzava isporuku naoružanja članicama NATO-a koje koriste rusko oružje

„Takvi pokušaji su standardna praksa za Amerikance. Rusko oružje je daleko konkurentnije nego američko, pre svega zbog svojih taktičkih osobina, dok su tehničke karakteristike daleko bolje“, istakao je.

Bondarev je naveo i da kupci to veoma dobro razumeju, usled čega se i opredeljuju da oružje nabavljaju od drugih prodavaca, između ostalog i od Rusije, a Turska je najbolji primer za to, jer je kupila ruski PVO, uprkos pretnjama da joj Amerika zbog toga uvesti sankcije.

„Amerikanci, kako ne bi izgubili svoj kolač tržišta, pokušavaju da obavežu zemlje da kupuju njihovo oružje. Nekad to rade postepeno, a nekad putem pretnji. Ciljevi su da te zemlje budu zavisne od američkog oružja i da se udalje od Rusije“, dodao je.

Prethodno su američki mediji preneli da Senat SAD namerava da ubrza proces isporuke američkog oružja zemljama-članicama NATO-a kako bi smanjili njihovu zavisnost od ruskog naoružanja.

Ta inicijativa stoji u novom predlogu zakona o antiruskim merama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala