Novi plan za „Severni tok 2“: Kako zaobići Dansku

© @Nord StreamIsporuka cevi za izgradnju "Severnog toka 2"
Isporuka cevi za izgradnju Severnog toka 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Plan izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, koji podrazumeva zaobilazak teritorijalnih voda Danske, je spreman, međutim, u slučaju da taj plan bude realizovan, to bi moglo da dovede do dodatnih troškova, izjavio je član upravnog odbora austrijskog „OMV“ Manfred Lajtner.
Isporuka cevi za gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Počeli pripremni radovi za postavljanje gasovoda „Severni tok 2“

„Razradili smo alternativni put za gasovod ’Severni tok 2‘ koji ne iziskuje dodatna odobrenja od danskih vlasti. Realizacija tog plana bi mogla da povuče sa sobom dodatne troškove, ali se ukupna cena gasovoda ne bi drastično menjala“, precizirao je.

Prema njegovim rečima, ta cena od 9,5 milijardi evra, koja je bila predviđena i na samom početku, još dok je plan bio u razradi, trebalo bi da ostane ista.

Podsećanja radi, austrijski „OMV“ je evropski partner „Gasproma“ kada je reč o realizaciji gasovoda „Severni tok 2“, kojim bi se ruski gas prevozio do Nemačke.

U planu je da se izgrade dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, koji bi prošao kroz Baltičko more.

Prema originalnom planu, gasovod bi išao od obale Rusije, zatim kroz teritorijalne vode Finske, Švedske, Danske sve do Nemačke. Za sada su sve zemlje dale saglasnost za izgradnju gasovoda sem Danske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala