Direktor američkih obaveštajaca: Nije Rusija jedina koja se meša

© REUTERS / /Lucas JacksonDen Kouts
Den Kouts - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nije jedina zemlja koja pokušava da utiče na političku situaciju u Americi, postoje i druge države koje imaju takve mogućnosti i razmatraju tu opciju, izjavio je direktor američke nacionalne obaveštajne službe Den Kouts.
Zastava Izraela - Sputnik Srbija
Amerikanci pronašli alternativu za „rusko mešanje“

Iako nije precizirao o kojim zemljama je reč, Kouts je rekao da Vašington pomno prati sve moguće varijante i spreman je da adekvatno odreaguje.

Istovremeno, Kouts je istakao da Rusija i dalje vodi obimnu kampanju sa ciljem da se umeša u predstojeće unutarpartijske izbore koji su planirani za novembar ove godine.

Upitan da precizira ko se tačno iz Rusije meša u američke izbore, Kouts je rekao da to čine i fizička lica, ali i predstavnici ruskih vlasti.

Prema njegovim rečima, obaveštajne službe takođe su upućene u situaciju sa pokušajima da se hakuju nalozi američkih zvaničnika kako bi se razotkrila bilo kakva informacija.

On je, međutim, ocenio i da ovogodišnji pokušaji Rusije da se umeša u izbore nisu toliko agresivni kao što je to bio slučaj sa predsedničkim izborima 2016. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala