Ministar odbrane Izraela: Sirija sve bliža predratnom stanju, Izrael se neće mešati

© AFP 2023 / Wolfgang KummAvdigor Liberman - ministar odbrane Izraela
Avdigor Liberman - ministar odbrane Izraela - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman rekao je da se situacija u Siriji vraća ka predratnom stanju i da Izrael nije imao nameru da se meša u unutrašnje stvari te države.

„U Siriji se, sa naše tačke gledišta, situacija vraća stanju kakvo je bilo do građanskog rata. Dakle, to je prava adresa, postoji odgovornost i postoji centralna vlast. Nismo se mešali i ne mešamo se u unutrašnje stvari Sirije“, objavila je pres-služba ministra spoljnih poslova.  

Pritom, Liberman je naglasio da Izrael nema nameru da se odriče sopstvenih bezbednosnih interesa. Primetio je i da je u interesu predsednika Sirije Bašara el Asada da situaciju vrati u prvobitno stanje.   

„Pretpostavljam da će on sve sam rešiti. Kao što sam već rekao, mi se nećemo odreći interesa naše bezbednosti i nemamo nameru da se mešamo u njihove unutrašnje stvari“, dodao je ministar.

Sirijska armija je utorak oslobodila od terorističke organizacije DAEŠ poslednja okupirana sela u dolini Jarmuk na jugozapadu provincije Dera. Bojna operacija identifikovanja i eliminisanja preostalih bandi na tom području se nastavlja, ali se može reći da se pod kontrolu službenog Damaska vratila cela provincija Dera i faktički cela susedna provincija Kunejtra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala