Rusija želi tešnju saradnju sa jugoistočnom Azijom

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je spremna da poveća saradnju sa Asocijacijom država Jugoistočne Azije (ASEAN) u sferi borbe protiv terorizma, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na ministarskom sastanku Rusija—ASEAN.
Predsednik SAD Donald Tramp sa suprugom Melanijom - Sputnik Srbija
Tramp: Putin je moj protivnik

„Pozdravljamo razvoj naših odnosa sa ASEAN-om u svim pravcima, uključujući i pitanja koja se odnose na odbijanje novih izazova i pretnji. Pre svega se misli na terorizam i strane teroriste-militante. Spremni smo da povećavamo saradnju po tim pitanjima i u okviru Istočnoazijskih samita i u okviru Regionalnog foruma ’ASEAN za bezbednost‘“, rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je saopštio da se očekuje sastanak ministara ekonomije država ASEAN-a i Rusije krajem avgusta u Singapuru.

„Za kraj avgusta je zakazana sednica ministara ekonomije Rusije i ASEAN-a u Singapuru. Siguran sam da će on omogućiti da se krene napred u svim pravcima“, naveo je Lavrov.

Osim toga, ministar je izrazio nadu da će predstavnici država ASEAN-a učestvovati u 4. Istočnom ekonomskom forumu koji će biti održan od 11. do 13. septembra u Vladivostoku. Na njemu se očekuje više od 6000 učesnika.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala