Turska Ambasada izdala saopštenje: Šta se dogodilo u Kušadasiju?

© Sputnik / Marijana KolakovićZastava Turske
Zastava Turske - Sputnik Srbija
Pratite nas
U turskom letovalištu Kušadasiju došlo je do incidenta — jedan gost hotela, u kojem su se nalazili srpski turisti, bacio zapaljivu tečnost na „Lastin“ autobus.

Zbog incidenta koji se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka, reagovala je saopštenjem Turska Ambasada u Beogradu, prenosi B 92.

Iz Ambasade Turske je saopšteno da je reč o „individualnom, ličnom činu osobe u veoma alkoholisanom stanju, kao i da nakon incidenta nema povređenih, niti životno ugroženih lica“.

„Dobili smo informaciju da je u vreme incidenta autobus bio parkiran i prazan. Odmah nakon incidenta, osumnjičeni je uhvaćen i priveden. Turske vlasti istražuju događaj u svim njegovim aspektima, a započet je i sudski proces protiv osumnjičenog. Saznalo se da se ne radi o terorističkom napadu i da događaj nema političku pozadinu, već da je lični čin“, precizira se u saopštenju.

Ambasada ističe da će „Turska, kao i do sada, nastaviti da dočekuje svoje srpske goste na najbolji način, kao i da osigurava njihovu bezbednost“.

Haos u Kušadasiju - Sputnik Srbija
Novi detalji incidenta u Kušadasiju: Napadnuti srpski studenti

Podsetimo, nakon incidenta iz „Laste“ i turističke agencije „Rapsodi travel“ koja je iznajmila „Lastin“ autobus, rečeno je da nema povređenih i da je napadač uhapšen. Kako je navedeno, napadač je imao ruski pasoš, a autobusu je naneta vrlo mala šteta, te srpski turisti mogu bezbedno da se vrate za Srbiju.

Iz „Laste“ i „Rapsodi travela“ napominju da nije bilo nikakve tuče između srpskih i turskih turista, kao što su preneli pojedini turski mediji.

Međutim, dodaju iz „Rapsodi travela“, incidentu je prethodilo verbalno koškanje između srpskih turista i gosta hotela koji ima ruski pasoš.

„Došlo je do verbalnog koškanja na bazenu hotela, koje zamalo da se pretvori u fizičko. To je bilo u večernjim satima, jer organizujemo parti putovanja za mlade. Oni su bili na bazenu i zagrevali se kada je došlo do koškanja“, navode iz agencije.

Posle toga, napadač je otišao do pumpe, gde je nabavio zapaljivu tečnost koju je bacio na autobus, u kojem nije bilo nikog.

Kako su naveli iz „Rapsodi travela“, šteta je sanirana, a napadač je uhapšen.

Prethodno je Miodrag Skendžić iz „Laste“ rekao da je reč o apsolventima FON-a koji su boravili na studentskoj ekskurziji.

„Čovek koji je bio u hotelu zajedno s njima, motao se tu oko njih. Oni su u nedelju oko 23 sata krenuli u grad. On je prišao sa tim molotovljevim koktelom ili šta je već napravio, nešto ručno i bacio na njih i autobus. Niko nije povređen“, rekao je Skendžić.

Kako je dodao, napadač se tri dana motao oko studenata, a uhapšen je pre nego što su srpski turisti „stigli do policije da daju izjavu“.

Skendžić je naglasio da muškarac koji je bacio zapaljivu tečnost ima ruski pasoš.

On je dodao da je podneta prijava zbog štete i zbog ponašanja pomenutog muškarca.

„Smućkao je neku zapaljivu tečnost koju je bacio na autobus, na hotel, na turiste koji su bili ispred, na ove klince“, rekao je Skendžić.

Turski dnevnik „Hurijet“ objavio je ranije da su se u Kušadasiju potukli turski i srpski turisti, a da se tuča završila bacanjem molotovljevog koktela i hapšenjem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala