Krađa goriva uzrok sudara vozova u Ripnju?

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSudar voza i teretnog vozila
Sudar voza i teretnog vozila - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kriminalistička policija ispituje uzroke jutrošnjeg sudara voza i lokomotive u Ripnju, zbog sumnje da je do udesa došlo zbog krađe goriva.

To je saopštilo javno preduzeće „Železnice Srbije“, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, prve informacije ukazuju na to da je dizel-lokomotiva „Srbija karga“ otpremljena četiri minuta pre putničkog voza i da je stajala na otvorenoj pruzi kada je na nju naletela putnička garnitura.

Ispituju se razlozi zaustavljanja lokomotive na otvorenoj pruzi, a obaveštena je Kriminalistička policija zbog sumnje da je lokomotiva zaustavljena zbog istakanja nafte iz rezervoara lokomotive, budući da je na mestu nesreće uočeno više kanti za istakanje nafte.

Dodaje se da će istražni organi utvrditi osnovanost ovih sumnji i da Komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrđuje uzroke nesreće, te da će po završetku rada biti izdato detaljno saopštenje.

Jutros oko 5.40 sati, između železničkih stanica Ripanj tunel i Klenje, putnički voz koji je saobraćao na relaciji Stalać-Beograd naleteo je na lokomotivu železničke kompanije „Srbija kargo“, koja je stajala na otvorenoj pruzi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala