Nik Dučić sa Haradinajem u Bondstilu: Srbi žele da ostanu u KBS-u

© REUTERS / Hazir RekaDva američka vojnika marširaju pripadnika ispred Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) koji nose zastavu samoproglašenog Kosova
Dva američka vojnika marširaju pripadnika ispred Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) koji nose  zastavu samoproglašenog Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je u bazi NATO-a „Bondstil“, a u razgovoru s komandantom Nikom Dučićem rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane i da su samo spekulacije.
Nik Dučić, komandamt američkog kontigenta KFOR-a - Sputnik Srbija
Prvi američki komandant srpskog porekla na Kosovu: Vratiću dug svojim precima

„Svi stanovnici Kosova bi trebalo da se osećaju sigurnim. Američki vojnici su uradili dobar posao na Kosovu i došao sam ovde da se zahvalim američkim vojnicima na njihovom doprinosu“, rekao je Haradinaj, a prenela RTK.

Komandant „Bondstila“, govoreći o saradnji Kfora sa Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS), naveo je da je današnja Haradinajeva poseta prva poseta nekog kosovskog premijera ovom vojnom kampu, a Srbe je, zbog toga što odlaze iz KBS-a, pozvao da ostanu u kosovskim institucijama, preneo je Tanjug.

„Što se tiče Srba u KBS, veoma je pogrešno vršiti pritisak na njih da podnesu ostavke. Ovde se izvanredno obučavaju i imaju mogućnosti da zarade. A to je preduslov za održavanje porodice, a najvažnije je za ostanak na Kosovu. Ja sam razgovarao sa Srbima u KBS, oni žele da ostanu ovde, da odgajaju svoju decu, da služe i uče tokom boravka u KBS“, rekao je Dučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala