Netanijahu: Ako Iran blokira moreuz, stiže međunarodna koalicija

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaBenjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas Iran da će se, ukoliko Teheran pokuša da blokira ključni moreuz Bab el Mandeb u Crvenom moru, Iran suočiti sa međunarodnom koalicijom u kojoj će biti i Izrael, prenosi Rojters.
Elitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku. - Sputnik Srbija
Rusija ne može naterati Iran da napusti Siriju

„Ukoliko Iran pokuša da blokira moreuz Bab el Mandeb, siguran sam da će se suočiti sa međunarodnom koalicijom odlučnom da to spreči, a ta koalicija će uključivati i sve rodove izraelske vojske“, poručio je Netanijahu, prenosi Tanjug.

On je to kazao u obraćanju na paradi u čast novih pomorskih oficira u Haifi.

Na istom skupu izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman rekao je da je Izrael „nedavno čuo za pretnje izraelskim brodovima u Crvenom moru“, ne obrazlažući o čemu se radi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala