Iranske snage se povukle na 85 kilometara od Izraela

© REUTERS / Rodi SaidSirijski vojnici u Alepu
Sirijski vojnici u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proiranske snage na jugu Sirije, uz dogovor sa Izraelom i uz garanciju Moskve, bile su povučene 85 kilometara od linije razdvajanja, izjavio je specijalni predstavnik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev.
Elitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku. - Sputnik Srbija
Rusija ne može naterati Iran da napusti Siriju

„Iranske snage su zaista bile povučene iz tog regiona (južne zone deeskalacije na teritoriji Sirije) kako se ne bi izazivalo rukovodstvo Izraela, koje sve češće i češće pribegava nasilnim metodama izvođenja napada po određenim objektima Iranaca koji se nalaze u tom rejonu“, rekao je Levrentjev.

On je dodao da su se uz pomoć Rusije iranske snage povukle na 85 kilometra od tog regiona. U tom području bi trebala da počne sa radom misija UN za razgraničenje.    

Ruski ambasador u Izraelu Anatolij Viktorov u intervjuu za „Deseti kanal“ je rekao da Rusija ne može naterati Iran da napusti Siriju gde je njegovo prisustvo u skladu sa normama međunarodnog prava i važno je za pobedu nad terorizmom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala