TOK preuzeo istragu ubistva advokata Ognjanovića

Pratite nas
Tužilaštvo za organizovani kriminal je od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preuzelo istraživanje ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića, a u istragu je uključena Bezbednosno-informativna agencija, rekao je predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor.

Tu odluku donelo je Republičko javno tužilaštvo sa obrazloženjem da taj čin ubistva prepoznaje kao napad na pravosuđe i državu i da je taj događaj od opšteg javnog interesa, rekao je Tintor na skupu beogradskih advokata ispred Višeg suda u Beogradu organizovanom povodom ubistva Ognjanovića.

Sud - Sputnik Srbija
Dogovoreno formiranje Stalnog tela za napade na advokate

Tintor je preneo da je Komora te informacije dobila danas, 31. jula, prenosi Tanjug.

Takođe je obavestio advokate da je na sastanku sa ministarkom pravde Nelom Kuburović dogovoreno formiranje stalnog tela koje će pratiti slučajeve napada na advokate, a koje će činiti predstavnici Ministarstva pravde, advokata, sudija i tužilaca.

Poznati beogradski advokat krivičar Zora Dobričanin Nikodinović apelovala je sa skupa na pojedine medije da ne kriminalizuju Ognjanovića, kao ni advokate uopšte, poručujući da oni brane ljude, a ne dela ili kriminalne organizacije.

Ispred zgrade Višeg suda u Beogradu okupilo se više stotina beogradskih advokata, sa željom da apeluju na nadležne da izvršioce i nalogodavce ubistva što pre privedu pravdi kako se ovakvi zločini više ne bi ponavljali.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala