Gaze ljude, okreću se da ih dokrajče, kolju, pucaju i beže: Divlji zapad u Tadžikistanu

Pratite nas
Brutalan napad na grupu stranih biciklista u Tadžikistanu sada se vodi kao mogući teroristički napad, navela je policija.

Incident se desio u nedelju u ruralnoj oblasti na 90 kilometara jugoistočno od Dušanbea. U napadu je poginulo dvoje Amerikanaca, jedan Holanđanin i jedan Švajcarac.

„Razmatramo sve verzije — nesreća, pljačka, uključujući i teroristički napad“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Tadžikistana Ramazon Rahimzoda. 

„Iako je istraga incidenta i dalje u toku, postoje dokazi da je reč o namernom napadu“, rekao je Džef Ridenur, predstavnik Ambasade SAD u Dušanbeu.

Uznemirujući video na kom se vidi crni automobil kako udara grupu biciklista, zatim se vraća da ih „dokrajči“, šokirao je svetsku javnost.

Šangajska organizacija za saradnju - Sputnik Srbija
Priča o dva sveta — „harmonija“ na Istoku, naspram „gorčine“ na Zapadu

Snimak se tu završava, ali prema nekim izveštajima, vozač i njegovi saputnici su nakon toga izašli iz vozila i napali turiste vatrenim oružjem i noževima. Vlasti Tadžikistana pokrenule su opširnu potragu za počiniocima. 

Automobil „daevu leganca“, za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu, pronađen je u obližnjem selu Torbuloku. Tada je došlo do vatrenog obračuna između osumnjičenih i policije i tom prilikom je jedan od osumnjičenih ubijen, a jedan uhapšen.

Trojica drugih počinilaca, među kojima je i vozač automobila, uspeli su da pobegnu, ali su ih snage bezbednosti sustigle i „eliminisale“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Svi osumnjičeni su muškarci starosti između 19 i 21 godine. 

Odgovornost za napad preuzeo je DAEŠ, ali RT podseća da ova teroristička organizacija rutinski preuzima odgovornost za svaki veći napad širom sveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala