U Samari nikli novi „fudbalski“ murali

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaGrafit sa likom Stanislava Čerčesova, Igora Akinfejeva i Artjoma Džube u Moskvi
Grafit sa likom Stanislava Čerčesova, Igora Akinfejeva i Artjoma Džube u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na fasadi višespratnice u Samari osvanuli su grafiti sa likovima trenera fudbalske reprezentacije Rusije Stanislava Čerčesova, golmana Igora Akinfejeva i fudbalera Artjoma Džube.

Prema informacijama pres-službe fonda za kapitalni remont regiona koji je naručio projekat, na grafitima su prikazani najemocionalniji trenuci utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu između reprezentacija Rusije i Španije. Grafiti predstavljaju crno-bele portrete trenera i fudbalera: Džuba koji odaje poštu, Čerčesov koji pokazuje rukom i Akinfejev koji nogom brani penal. Crtež je napravljen na crvenoj pozadini sa dvoglavim orlom.

​„Na zgradi u Ulici Novo-Sadovaja ovekovečen je istorijski, pobednički proboj fudbalske reprezentacije Rusije u osmini finala Svetskog prvenstva 2018“, istakla je pres-služba.

Autori grafita su umetnici Oksana Glatkova i Semjon Maverski, a projekat je realizovan sredstvima pokrovitelja.

Ranije se u Samari povodom Svetskog prvenstva u fudbalu na fasadama kuća pojavilo nekoliko umetničkih dela na temu fudbala koje su naslikali umetnici poznati u Rusiji i svetu. Na muralima su prikazani sovjetski golman Lav Jašin, argentinski fudbaler Dijego Maradona, meksički fudbaler Manuel Negrete i drugi.

​Svetsko prvenstvo u fudbalu održano je od 14. juna do 15. jula u Rusiji. Prvak je reprezentacija Francuske, koja je u finalu pobedila Hrvatsku sa 4:2. Reprezentacija Rusije stigla je do četvrtfinala, gde je izgubila od Hrvatske nakon izvođenja penala. To je najbolji rezultat Rusije na svetskim prvenstvima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala