Uhapšen muškarac koji je navodno podmetnuo požar u Atici

© AP Photo / Antonis Nikolopoulos/EurokinissiPožar u Atini
Požar u Atini - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Grčkoj je uhapšen muškarac (65) koji je navodno izazvao požar u istočnoj Atici.

Istražni organi primili su devet svedočenja koja ukazuju da je on glavni osumnjičeni za izazivanje požara i mogao bi biti osuđen ukoliko se dokaže njegova krivica.

Atina, požar - Sputnik Srbija
Požar u Atini podmetnut?

Kako je prenela grčka „Skaj televizija“, on je spaljivao travu i suvo granje na brdu iznad Daou Penteli, kada su nastale varnice koje su odletele na okolnu vegetaciju, a zbog visokih temperatura i jakih vetrova to se ubrzo pretvorilo u veliki požar.

Kada je shvatio koliki je požar izazvao i njegove tragične posledice, on je pokušao da prikrije svoje tragove zemljom, šljunkom i vodom na mestu gde je požar izazvan, prenosi Tanjug.

Ovaj šezdesetpetogodišnjak je stanovnik oblasti Daou Penteli, a stanovnici te oblasti su ga nekoliko puta u prošlosti videli kako spaljuje đubre i suvo granje.

Broj poginulih u požarima koji su od ponedeljka protutnjali istočnom Atikom, a koji su bili najsmrtonosniji u Evropi od 1949. godine, porastao je na 91, saopštile su grčke vlasti.

Broj nestalih u vatrenoj stihiji, koja je naročito pogodila primorski gradić Mati, zvanično je dostigao 25, nakon što su nestanak prijavile njihove porodice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala