Trampov strateg ugostio premijerku Republike Srpske: Nacionalne partije nisu pretnja Evropi

© AP Photo / Evan VucciSavetnik Donalda Trampa Stiv Benon
Savetnik Donalda Trampa Stiv Benon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stiv Benon, bivši strateg Donalda Trampa, koji je najzaslužniji za njegovu pobedu na predsedničkim izborima u Americi, u Vašingtonu je u svom domu ugostio predsednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović, s kojom je razgovarao o odnosima Srpske i Amerike i načinu unapređivanja međusobnih odnosa.
Stiv Benon (prvi s desna, stoji), snimljen u Ovalnom kabinetu tokom razgovora Donalda Trampa i Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Si-En-En: Haos u Beloj kući — svi pobegli od Trampa

Benon je ugostio i ekipu Radio-televizije Republike Srpske, kojoj je dao ekskluzivan intervju.

On je poznat i po tome što nastoji da ujedini konzervativce u Evropi i pruži im podršku pred predstojeće izbore za Evropski parlament. Benon je rekao da nacionalno orijentisane partije nisu pretnja Evropi, jer štite sopstvene interese, te da je taj strah od njih stvoren u medijima.

Nacionalne partije su, kaže Benon, shvatile da ih Brisel iskorišćava i da to nije za dobro njihovih država, zbog čega su i odlučile da se organizuju protiv takvog načina upravljanja Evrpske unije i njihovih resursa.

Benon je za RTRS potvrdio da osniva fondaciju, koja je svojevrstan pokret u Briselu, a koja će pomagati evropskim nacionalno orijentisanim strankama.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala