Advokati obustavljaju rad na sedam dana zbog ubistva kolege Ognjanovića

Pratite nas
Smrt advokata Dragoslava Ognjanovića nije samo pucanje u advokaturu, već napad na celo pravosuđe i zakon, rekla je danas advokat Zora Dobričanin Nikodinović i dodala da će upravo zbog toga advokati obustaviti rad na nedelju dana.

„Obustavićemo rad na nedelju dana u znak alarma za ovo što nam se desilo. Mi radimo opasan posao i na to moramo konačno da upozorimo sve u državi i šire“, ukazala je Nikodinovićeva, koja je zajedno sa kolegama advokatima upalila sveće i ostavila cveće na mestu gde je ubijen Ognjanović.

U pucnjavi na Novom Beogradu ubijen poznati advokat Dragoslav Ognjanović

Ona veruje da je neophodno da se srpskim advokatima pridruže i kolege iz regiona, jer kriminal ne zna za granice, posebno kada je Balkan u pitanju.

„Ovo što se desilo je jedna katastrofa, nemam reči. Ognjanović je bio dobar i odličan kolega, vrstan i požrtvovan advokat i prijatelj, i to je veliki gubitak za celu advokaturu“, poručila je Nikodinovićeva i dodala da je njegovo ubistvo put u anarhiju u kojoj je sve dozvoljeno i gde svako može biti meta.

Takođe, kao advokat i branilac apelovala je na kriminalne klanove da prestanu sa ubijanjem.

Advokati su najavili potpunu obustavu rada nedelju dana, a kako je Tanjugu rečeno, u advokatskoj komori neće raditi ni hitne, pritvorske predmete.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala