Deca ruskih oligarha napuštaju britanske škole

© Flickr / Verity CridlandOxford
Oxford - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj dece iz Rusije koja pohađaju britanske škole poslednje tri godine se smanjio za 40 odsto, piše „Telegraf“, pozivajući se na podatke Saveza nezavisnih škola, koji predstavlja 1.300 privatnih školskih ustanova u Velikoj Britaniji.
Žena sa pištoljem u Donbasu - Sputnik Srbija
Hoće li London opet pucati sebi u nogu

Prema proračunima Saveza, 2015. godini britanske škole pohađalo je 2.795 ruske dece, u aprilu 2018. godine njihov broj se smanjio do 1.699. U savetu nisu naveli sa čim su povezane ove cifre. List piše da je stvar u pogoršanju odnosa Velike britanije i Rusije poslednjih godina.

„Ekonomska realnost novog hladnog rata počinje da grize“, navodi se u tekstu.

U aprilu je „Risotrudničestvo“ pokrenulo projekat pod nazivom „Highly Likely Welcome Back“ ili „Vreme je za povratak kući!“, u okviru kojeg je predloženo studentima u inostranstvu da nastave da se školuju u najvećim domaćim univerzitetima kao što je MGIMO. Pre svega, program je bio usmeren na one koji uče u Velikoj Britaniji.

Odnosi između Rusije i Velike Britanije su počeli da se pogoršavaju nakon ulaska Krima u sastav Rusije i pada malezijskog aviona u Donbasu 2015. godine, za koji su zapadne zemlje optužile Rusiju. Kasnije su Moskvu optužili i za mešanje u izbore u SAD i Velikoj Britaniji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala