Stravične slike: Vatreni tornado u Kaliforniji prži sve što dotakne (video, foto)

© AP Photo / Noah BergerVatra guta sve pred sobom u Kaliforniji
Vatra guta sve pred sobom u Kaliforniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Požari koji besne u kalifornijskom okrugu Šasti, u kombinaciji s jakim vetrovima, formirali su „vatrene tornade“, koji čupaju drveće i prevrću automobile, javlja Bi-Bi-Si pozivajući se na lokalnog vatrogasnog zvaničnika.

„Vidimo vatrene vrtloge — nešto što se bukvalno može opisati kao tornado“, rekao je novinarima direktor kalifornijskog Odeljenja za šumarstvo i zaštitu od požara Ken Pimlot.

Skoro 37.000 ljudi primorano je da napusti svoje domove zbog šumskih požara koji besne u severnoj Kaliforniji, u kojima su poginula dva vatrogasca.

U požarima je uništeno najmane 500 objekata, a ugroženo je na hiljade kuća, navodi Bi-Bi-Si.

© AP Photo / Marcio Jose SanchezKao posle atomske bombe: Stravičan prizor iz kvarta u mestu Santa Roza, gde je vatra spržila sve do temelja
Kao posle atomske bombe: Stravičan prizor iz kvarta u mestu Santa Roza, gde je vatra spržila sve do temelja - Sputnik Srbija
Kao posle atomske bombe: Stravičan prizor iz kvarta u mestu Santa Roza, gde je vatra spržila sve do temelja

Na terenu je više od 3.400 vatrogasaca, ali iz lokalne vatrogasne službe upozoravaju da se predviđa da će u ostatku nedelje preovladavati toplo i suvo vreme, što bi moglo da pogorša situaciju s požarima. Lokalne novine navode da se tri osobe vode kao nestale.

Vatrogasci se bore s vatrenom stihijom, a dosad je ugašeno samo pet odsto požara.

​Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala