Haos na protestu veterana u centru Sarajeva (video)

Pratite nas
U Sarajevu su se po podne dogodila dva incidenta, kada je jedan automobil pokušao nasilno da probije blokadu koju su napravili demobilisani veterani iz FBiH, koji od jutarnjih sati protestuju ispred zgrade Parlamenta tražeći ispunjenje svojih zahteva i kada su učesnici protesta napali foto-reportere portala „Kliks.ba“ i „Al džazire Balkans“.

Demobilisani veterani su se okupili jutros ispred Doma naroda, gde se održava sednica na kojoj bi trebalo da bude usvojen Predlog zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica.

Oni su u jednom trenutku ispred zgrade Parlamenta razvili kolo, a potom su odlučili da blokiraju ključne raskrsnice u centru Sarajeva, što je izazvalo pometnju u saobraćaju i nezadovoljstvo vozača.

Kada je jedan automobil pokušao da probije blokadu, grupa veterana je nasrnula fizički na vozilo.

Do incidenta je došlo uprkos velikom broju pripadnika policije koji obezbeđuju protest bivših boraca.

Portal „Kliks“ je preneo da su njihov i foto-reporter „Al džazire Balkans“ napadnuti na protestu bivših boraca.

Foto-reporteri su slikali gužvu u saobraćaju, nakon što su veterani blokirali glavne saobraćajnice na Skenderiji i u centru Sarajeva.

Učesnici protesta su opkolili foto-reportera „Kliksa“ i, kako se navodi, bez razloga ga fizički napali nanevši mu telesne povrede.

Nakon intervencije kolege sa „Al džazire“, koji je takođe napadnut u tom obračunu, povređeni foto-reporter je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala