Matvijenkova: Radimo na idejama za novi susret Putina i Trampa

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Susret ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa se planira, on će biti nastavak već započetog dijaloga, izjavila je predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko.
Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, rukuju se nakon zajedničke konferencije za medije u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Sastanak Putina i Trampa ne pre 2019. godine

„Putin je dobio Trampov poziv da doputuje u SAD. Govoriti o vremenu i mestu susreta je rano, ali biće još mogućnosti da se sastanu na drugim međunarodnim platformama, poput G20, gde će moći o tome da se dogovore. Trenutno radimo na planovima i idejama za predstojeći susret“, rekla je.

Ona je ocenila i da je izuzetno važno što se novi susret Trama i Putina planira, kao i da je ova Trampova inicijativa, na osnovu koje se susret i realizuje, veoma pozitivna.

Dodala je i da se početkom avgusta očekuje poseta nekolicine američkih senatora Rusije, iako nije precizirala sa kime će se oni sastati tom prilikom.

Govreći o predstojećim njenim planovima, Matvijenkova je navela i da će na jesen putovati u Severnu i Južnu Koreju, a trenutno susreti sa tamošnjim zvnaičnicima pripremaju.

Naime, ona je, kako tvrdi, dobila poziv da učestvuje na proslavi povodom 70 godina od osnivanja Severne Koreje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala