Rusija Americi: Živite u paralelnoj realnosti

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAmbasada Rusije u Vašingtonu
Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska ambasada u SAD saopštila je da „Krimska deklaracija“, koju je objavio Stejt department i u kojoj se navodi da SAD ne priznaju da je Krim deo Rusije, ne predstavlja ništa novo, budući da Amerika na svaka tri meseca po tom pitanju nešto objavljuje.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Vašington objavio Krimsku deklaraciju

„Ništa novo nismo čuli, samo smo se uverili da naši partneri žive u paralelnoj realnosti. Pokušavaju da manipulišu međunarodnim dokumentima u kojima se navodi da svaki narod ima pravo na samoopredeljenje, što se i jeste osnova povratka Krima u sastav Ruske Federacije 2014. godine“, navodi se.

Ambasada podseća i da uprkos mitovima o navodnoj agresiji i okupaciji Krima, poluostrvo svake godine poseti preko pola miliona turista, kao i nekoliko stotine hiljada Ukrajinaca, a u goste dolaze i brojni američki muzičari i sportisti.

Kako je prethodno izjavio američki državni sekretar Majk Pompeo, SAD su ovim dokumentom potvrdili da je njihova politika da odbijaju da priznaju suverenitet Kremlja nad teritorijom koja je zauzeta silom u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Osim toga, u dokumentu se navodi da SAD pozivaju Rusiju da „poštuje principe koje je dugo vremena iznosila i prekine okupaciju Krima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala