Putin s Erdoganom na marginama BRIKS-a: Svi naši veliki projekti se realizuju

© REUTERS / Cem Oksuz/Turkish Presidential PalacePredsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, tokom sastanka na marginama samita BRIKS-a u Johanesburgu
Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, tokom sastanka na marginama samita BRIKS-a u Johanesburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saradnja Rusije i Turske, uključujući i o Siriji i ekonomiji, nalazi se u porastu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom na marginama samita BRIKS-a u Južnoafričkoj Republici.

„Naši bilateralni odnosi su u porastu. To je sasvim očigledno u oblasti prevazilaženja kriza, mislim na sirijsku krizu i u oblasti ekonomije. Prema planu se realizuju svi naši veliki projekti“, rekao je Putin.

Američki vojnici u Siriji - Sputnik Srbija
Prvi rezultat dogovora Putina i Trampa

On je dodao da mu je drago da može sa turskim predsednikom da razgovara na marginama samita. „Drago mi je da Vas vidim i razgovaram o zajedničkom radu“, naveo je ruski predsednik.

Tokom razgovora lideri su istakli rast trgovinskog prometa i razvoj saradnje u mnogim oblastima.

„Između Turske i Rusije u svim oblastima se, a to se odnosi na vojnu, trgovinsku, kulturnu i turističku oblast, naši bilateralni odnosi razvijaju veoma brzo“, rekao je Erdogan.

On je takođe izrazio uverenje da će se postići postavljeni zadaci za povećanje trgovine, a da će turistički priliv iz Rusije nastaviti da se povećava. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala