Peking: Samospaljivanje ili eksplozija ispred ambasade SAD?

© Sputnik / THOMAS PETEREksplozija ispred američke ambasade u Pekingu
Eksplozija ispred američke ambasade u Pekingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineska policija odvela je ženu koja se polila benzinom u pokušaju da se zapali ispred ambasade SAD u Pekingu, javlja kineski državni list „Global tajms“ dok zapadni mediji tvrde da je ispred američke ambasade u prestonici Kine odjeknula eksplozija, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da ne može da potvrdi informaciju kineskog lista. Očevidac je Rojtersu kazao da je video kako kineska policija proverava vozilo parkirano ispred ambasade SAD.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vidi dim od navodne eksplozije. Rojters navodi da je drugi očevidac rekao da je video sedam ili osam policijskih vozila u blizini američke ambasade, kao i da je blokiran put u blizini kompleksa ambasade.

AP takođe prenosi da su se na internetu pojavila svedočenja o eksploziji ispred ambasade. Na fotografijama na Tviteru vide se velike količine dima i vozila koja liče na policijska ispred ogromne strukture u severoistočnom delu Pekinga.

Sputnjik je stupio u kontakt sa ambasadom SAD u Kini, međutim niko nije mogao da potvrdi šta se tačno dešava. „Trenutno pokušavamo da razotrkrijemo šta se desilo kako bismo saopštili javnosti“, rekli su iz ambasade. Takođe, kažu i da je vizno odeljenje pri američkoj ambasadi ponovo počelo da radi, a već se stvorio dugačak red kineskih građana koji žele da predaju svoje dokumente za vizu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala