Vučić: Nema Suljo za tebe fotelje, džaba ti sve

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema Suljo za tebe fotelje, našalio se predsednik Aleksandar Vučić komentarišući, na pitanje novinara, izjavu Sulejmana Ugljanina da Vučić nije predsednik Bošnjacima.

„Nema Suljo za tebe fotelje, džaba ti sve“, rekao je Vučić i dodao:

„Ja sam predsednik i Srbima, i Bošnjacima, i Mađarima i više sam uradio, zajedno sa svojim timom, i obdaništa i puteva i stadiona, nego što je on mogao i da obiđe. I nastaviću to da radim i za bošnjački narod, ali fotelje nema.“

Ni kampanja Šolaka i Đilasa 300 dana u godini, primetio je, neće pomoći.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić o izjavi patrijarha: Nemam komentar, ali...

I nema fotelja ni za koga, ima samo mesto za one koji su spremni da rade, zaključio je.

Kako su se Englezi „pravili Englezi“ do 2008. godine

Vučić je istakao da Engleska nije protiv rešenja za KiM, već da želi da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije u punom kapacitetu, što, kako je naglasio, nije nikakvo kompromisno rešenje.

On je rekao da ne misli da su Englezi protiv rešenja za KiM.

„Oni, iako ne bi to definisali na takav način, žele da Srbija prizna nezavisnost KiM. Iz njihovog ugla to je za njih rešenje i to da Srbija ne dobije ništa. To za nas nije kompromisno rešenje, a Srbija je za kompromis“, kazao je Vučić.

Rekao je da nije siguran da oni nisu jedini koji tako nešto traže, ali nedvosmisleno govore što je njihova pozicija od 2008. godine.

„To je bio njihov stav i od ranije, ali su se pravili Englezi do 2008, kada su konačno priznali svoj stav. Oni se nadaju da Srbija prizna Kosovo u punom kapacitetu. Ne moram da govorim koliko je to realno“, objasnio je on.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala