Nemačka i dalje protiv podele Kosova

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIAlbanci u Prištini
Albanci u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka ostaje pri svom stavu protiv podele Kosova, iako pojedini diplomatski krugovi odbijaju da komentarišu mogućnost podele kao deo kompromisnog dogovora između Beograda i Prištine, saopšteno je iz nemačke Ambasade u Prištini.
Albanci podržavaju terorističku organizaciju OVK - Sputnik Srbija
Kosovo od privatnog ranča Klintonovih u Evropi do američke kolonije

Ambasada je u svom odgovoru listu „Ekspres“ istakla da ostaje pri stavu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji su nedavno istakli državni ministar Nemačke Mihael Rot i ambasador Kristijan Helt, prenosi RTK na engleskom jeziku.

„Niko ne bi mogao da mi dâ ubedljiv odgovor na pitanje kakve probleme bi podela rešila. Da li bi ona donela bilo kakvo poboljšanje kosovskim Srbima koji žive u južnom delu reke Ibar? Da li bi poboljšala situaciju istorijskih i religioznih centara, kao što su srpski pravoslavni manastiri? Da li bi možda poboljšala predstavljanje srpske zajednice unutar kosovskog društva? Ne“, rekao je Helt za prištinski „Zeri“ u junu.

Rot je u februaru rekao da ne bi želeo da nudi stranama konkretne predloge, jer su pitanja veoma složena i nisu laka za rešavanje.

On je tom prilikom istakao da se Nemačka „kategorički“ protivi podeli i upozorio da su promene granica veoma opasne.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala