Tramp: Optužbe o mešanju Rusije u izbore su izmišljotina

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, tokom sastanka u Helsinkiju
Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, tokom sastanka u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp, koji se ranije više puta slagao sa nalazima američke obaveštajne zajednice o „mešanju“ koji se pripisuje Rusiji u predsedničke izbore 2016. godine, ponovo je ove optužbe nazvao izmišljotinom.

„Predsednik Obama je znao o Rusiji pre izbora. Zašto nije nešto uradio povodom toga? Zašto to nije rekao našoj kampanji? Zato što je to velika prevara, eto zato, i zato što je smatrao će pobediti nepoštena Hilari!!“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.  

​Ranije je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju američki lider rekao da ne vidi razlog zašto bi se Rusija mešala u izbore 2016. godine, ali je kasnije napomenuo da je mislio upravo suprotno. On je istovremeno naglasio da u potpunosti veruje obaveštajnim službama i da ih podržava.

FBI i Kongres SAD vode istragu o mešanju Rusije u izbore u SAD, kao i o navodnim vezama predsednika Donalda Trampa sa Rusijom, koje negiraju kako u Beloj kući, tako i u Kremlju. Specijalni tužilac za istragu je bivši šef FBI Robert Miler. Rusija je više puta odbacivala optužbe da je pokušavala da utiče na izbore u SAD, a Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala