Grom iz vedra neba: Poznati francuski novinar prelazi u ruski tim

© AFP 2023 / JOEL SAGETFrancuski novinar Federiko Tadei
Francuski novinar Federiko Tadei - Sputnik Srbija
Pratite nas
RT Frans je jedini medij koji je dao odrešene ruke za vođenje pravih debata, objasnio je poznati francuski televizijski novinar Frederik Tadei svoju odluku da pređe na rusku televiziju. Mnogi francuski mediji su iznenađeni njegovim „transferom“.
Redakcija televizije RT u Moskvi - Sputnik Srbija
„RT Frans“ počeo sa radom

Da će Tadei imati sopstveni tok-šou o kulturi i politici objavljeno je 16. jula. Odluka novinara je izazvala pravu buru u francuskim medijima. Na primer, „Figaro“ je naveo da je za televizijske krugove ova vest bila „grom iz vedra neba“. Sam Tadei je već izjavljivao da je za njega RT televizija kao i Si-En-En i Al Džazira, piše „Hafington post“.

„RT je jedina televizija koja mi je dala odrešene ruke da radim ono što mi se sviđa — pravu kulturnu emisiju sa pravom debatom… Trebalo bi postaviti pitanje: zašto za takve projekte treba ići na ruski kanal?“, rekao je Tadei u intervjuu listu „Parizijen“.

On je naglasio da će imati punu slobodu u izboru tema i gostiju.

Tadei je podsetio da on nije prvi poznati novinar koji radi za rusku televiziju, navodeći primer bivšeg novinara Si-En-Ena Larija Kinga i dobitnika Pulicerove nagrade Krisa Hedžesa.

„Ljudi koji me kritikuju što nameravam da vodim debate na RT spadaju u one koji bi više voleli da ne bude nikakvih debata“, smatra Tadei.

Prema mišljenju čuvenog voditelja, većina savremenih televizija ne daje mogućnost oglašavanja onima koji se ne slažu sa aktuelnom politikom, dok su prave diskusije potpuno nestale sa ekrana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala