Bežanija „Belih šlemova“ pokazala ko im je gazda

© AP Photo / Syrian Civil Defense White HelmetsBeli šlemovi
Beli šlemovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bežanje saradnika nevladine organizacije „Beli šlemovi“ iz Sirije uz spoljnu pomoć pokazuje čije narudžbine su oni izvršavali i od čijeg novca su živeli, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Aktivisti Belih šlemova u potrazi za preživelima nakon izveštaja o vazdušnom napadu u Tišrinu severoistočno od Damaska - Sputnik Srbija
„Beli šlemovi“ pripremaju provokaciju u Idlibu

„Simbolično je da su ’Beli šlemovi‘ preferirali da uz pomoć stranaca pobegnu iz Sirije, čime su pokazali svoju suštinu i otkrili celom svetu svoje licemerje. U duhu poznate poslovice ’u laži su kratke noge‘ ove akcije su jasno pokazale čije narudžbine su oni izvodili i na čija finansijska sredstva su živeli“, navodi ruski spoljnopolitički resor.

Oni su dodali da su „Beli šlemovi“ bili umešani u najgore provokacije tokom sirijskog konflikta.

„Oni su bili aktivni isključivo na teritorijama pod kontrolom islamskih ekstremista, pripremali očigledne falsifikate koje su koristili kao izgovor za optužbe protiv sirijskih vlasti“, navodi se u komentaru ruskog diplomatskog resora.

Tel Aviv je za vikend evakuisao pripadnike „Belih šlemova“ i njihovih porodica iz Sirije na zahtev Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i nekih evropskih zemalja, dok vladine snage kreću prema teritorijama pod kontrolom terorista na jugu zemlje.

U nedelju je Izrael objavio da je započeo prebacivanje pripadnika „Belih šlemova“, nevladine organizacije koju Damask i Moskva optužuju da pomažu teroristima, iz Sirije navodeći da je zabrinut za njihove živote.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala