Potpredsednik SAD: Tramp u Helsinkiju rizikovao zbog mira, a ne zbog svojih ambicija

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, rukuju se nakon zajedničke konferencije za medije u Helsinkiju
Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, rukuju se nakon zajedničke konferencije za medije u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je da je američki predsednik Donald Tramp bio spreman da preduzme politički rizik pre sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, objavila je televizija Ej-Bi-Si.
Sputnjik intervju - Sputnik Srbija
Može li Tramp da „preživi“ napade zbog sastanka sa Putinom?

„Ove nedelje je američki narod video da se predsednik vratio sa uspešnog putovanja u inostranstvo. On se sastao sa svojim saveznicima u Evropi, čak se sastao i sa predsednikom Ruske Federacije, rekavši da bi, po njegovim rečima, više voleo da preduzme politički rizik zarad postizanja mira, nego što bi rizikovao svet zbog politike“, rekao je Pens.

Prvi sastanak u punom formatu između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, održan je 16. jula u Helsinkiju. Predsednici su prvo razgovarali tet-a-tet više od dva sata, nakon čega su delegacije ručale u proširenom sastavu, a zatim su odgovarali na pitanja novinara.

Nakon sastanka, lideri su izrazili interesovanje za unapređivanje odnosa dveju zemalja. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala