Za milion dolara: Toni Bler reformiše Saudijsku Arabiju

© REUTERS / /Stefan Rousseau/Bivši Britanski premijer Toni Bler
Bivši Britanski premijer Toni Bler - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši britanski premijer Toni Bler potpisao je ranije ove godine „neprofitni“ ugovor sa Vladom Saudijske Arabije kako bi „podržao program promene“ koji planira princ Muhamed bin Salman.
Vojni bordovi koje proizvodi španska firma Navantia - Sputnik Srbija
Saudijska Arabija kupuje pet bojnih brodova od Španije

Saudijci su angažovali Institut Toni Bler (TBI) kako bi radio na „modernizaciji i reformi regiona, kao i na regionalnom rešenju za mirovni proces“, piše danas britanski „Telegraf“.

Veruje se da je Blerov institut u januaru za ovaj posao dobio donaciju od više od 8,5 miliona evra, a sada je uplaćeno više od deset miliona.

„Da sve bude jasno, ovo je donacija Institutu Toni Bler, ne Toniju Bleru lično, i sav ovaj novac ide na projekte“, rekao je portparol Instituta u odbranu donacije.

Dodao je da će donacija Saudijaca biti navedena u prvom godišnjem izveštaju Instituta, ali i naglasio da on „nema obavezu da objavljuje informacije o donacijama ili donatorima“.

Bivši premijer osnovao je Institut 2016. godine, nakon što je dobio inicijalnih skoro devet miliona evra. Kancelarije Instituta locirane su širom sveta, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate, suseda Saudijske Arabije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala