Amerika odbacila i drugi Putinov predlog iz Helsinkija

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojnik tokom vežbi Narodne milicije LNR
Vojnik tokom vežbi Narodne milicije LNR - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti ne razmatraju mogućnost podrške referenduma u Donbasu o statusu samoproglašenih republika regiona, saopštio je Sputnjiku predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući Garet Markis.
Donald Tramp i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
„Blumberg“: Putin predložio Trampu referendum u Donbasu

„Minski sporazumi su proces rešavanja konflikta u Donbasu i taj sporazum ne predviđa nikakve varijante za referendum. Osim toga, takozvani referendum koji je organizovan u delu Ukrajine koja se ne nalazi pod kontrolom Vlade bio bi nelegitiman“, objasnio je Markis.

Ideju održavanja referenduma u Donbasu odbacili su i u Kijevu. Potpredsednica Vrhovne rade Irina Geraščenko napisala je na Fejsbuku da neće biti nikakvog referenduma na teritoriji koja nije pod kontrolom ukrajinskih vlasti. 

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je ranije danas da su Putin i Tramp razgovarali o mogućem referendumu na istoku Ukrajine tokom samita u prestonici Finske. On je naveo da je Putin izneo konkretne predloge Trampu o rešavanju četvorogodišnjeg ukrajinskog sukoba, tokom koga je život izgubilo više od 10.000 ljudi.

Tramp je na Tviteru napisao da je sa Putinom razgovarao o Ukrajini, ali nije pomenuo refrendum, niti je otkrio detalje razgovora.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala