Tramp spreman za novi susret sa Putinom

© REUTERS / Kevin LamarquePredsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin rukuju se na konferenciji za medije u Helsinkiju
Predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin rukuju se na konferenciji za medije u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je spreman da održi novi sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, istakavši da svi problemi koji su razmatrani na pregovorima mogu biti rešeni.

„Radujem se našem narednom susretu kako bismo mogli da počnemo da implementiramo neke od mnogih stvari o kojima smo razgovarali, uključujući zaustavljanje terorizma, bezbednost za Izrael, nuklearnu proliferaciju, sajber-napade, trgovinu, Ukrajinu, Bliski istok, Severnu Koreju i drugo. Ima mnogo odgovora na ove probleme, nekih lakših i nekih težih … ali svi oni mogu da budu rešeni!“, napisao je Tramp na Tviteru.

​Prvi sastanak u punom formatu predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, održan je 16. jula u Helsinkiju. Predsednici su prvo razgovarali tet-a-tet više od dva sata, nakon čega su delegacije ručale u proširenom sastavu, a zatim odgovarali na pitanja novinara. Nakon sastanka, lideri su izrazili interesovanje za unapređivanje odnosa dveju zemalja.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov u četvrtak je saopštio da zasad nije razgovarano o novom samitu Rusije i SAD.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala