Incident sa Pacolijevim avionom: Kosovska delegacija zamalo završila u rukama Srba

© AFP 2023 / OLAF KRAAK Olujni vetar pravi probleme avionu pri sletanju
Olujni vetar pravi probleme avionu pri sletanju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovska delegacija, koja je u utorak stigla u Brisel privatnim avionom ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, a u kojoj su predsednik Kadri Veseli, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Limaj, doživela je incident koji je mogao da je dovede u ruke Srba.

Direktor televizije „Kljan Kosova“ Baton Hadžiju, koji je bio sa njima u avionu, objavio je vest, rekavši da je Pacolijev privatni avion, u kom se nalazila kosovska delegacija, nepažnjom tornja za kontrolu letova u Tirani leteo vazdušnom linijom teritorije Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, a taj vazdušni prostor kontroliše Srbija, piše „Gazeta metro“.

Prema rečima Hadžijua, situacija koja umalo da se završi diplomatskim incidentom, budući da su srpske vlasti mogle da pritvore tri bivša lidera OVK, a sada lidere kosovskih institucija — izazvana je nemarom kontrole letenja u Tirani, koja je morala da dâ smernice avionu za Brindizi, a ne preko vazdušnog prostora Republike Srpske.

Hadžiju je rekao da je ovu situaciju primetio Pacoli, zahvaljujući kojem je sve i izbegnuto, jer je dao naređenje pilotu da se vrati u Tiranu.

Tako se kosovska delegacija vratila u Tiranu, a onda je ponovo odatle vazdušnom linijom preko Brindizija otišla u Brisel, gde se članovi kosovske delegacije sada nalaze.

Kossev

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala