Šmajhel: Hrvati zaslužili nagradu gledalaca

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaHrvatski reprezentativac Domagoj Vida nakon poraza od Francuske u finalu SP u Rusiji
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida nakon poraza od Francuske u finalu SP u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvak Evrope u fudbalu Peter Šmajhel smatra da je penal koji je sviran u finalu Svetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske negativno uticao na nastavak igre.
Reprezentativci Francuske sa boginjom u rukama - Sputnik Srbija
Francuska je prvak sveta posle 20 godina! Hrvati imaju za čim da žale (foto)

„Finale Svetskog prvenstva je vrlo važan trenutak, ali ga je sudija ukrao. To je isteralo vazduh iz Hrvata. Sva njihova hrabrost i dodatna energija koju su pokazali u protekla tri meča su odjednom nestali. Ovo finale nije zasluživalo tako nešto. Ja bih uručio Hrvatima nagradu simpatija gledalaca. Oni su nas inspirisali i pokazali da se teškim radom može doći do rezultata“, rekao je Šmajhel televiziji RT.

Podsetimo, nakon kornera u 38 minutu Francuzi tražili igranje rukom Perišića, pa je trener Nestor Pitana bio prisiljen da se konsultuje sa VAR sudijama. Nakon toga je Argentinac odlučio da lično pogleda sporni situaciju i odlučio da je postojalo igranje rukom, pa je pokazao na belu tačku. Dvaput je gledao ovu situaciju pre nego što je doneo odluku.    

Utakmica finala Svetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske je završena sa 4:2.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala