Tramp ne očekuje previše od sastanka sa Putinom

© REUTERS / Jonathan ErnstDonald Tramp grli američku zastavu na mitingu u Tampi
Donald Tramp grli američku zastavu na mitingu u Tampi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp ne očekuje ozbiljan proboj na sastanku sa Vladimirom Putinom u Helsinkiju. Po njegovom rečima, važno je samo da se sastanak održi.
Člen Soveta Federacii Federalьnogo Sobraniя RF, predsedatelь komissii SF po informacionnoй politike i vzaimodeйstviю so sredstvami massovoй informacii Alekseй Puškov - Sputnik Srbija
Puškov: Tramp je realista

„Idem na sastanak u Helsinki, ali ne očekujem mnogo. Nemam visoka očekivanja od tog samita“, izjavio je Tramp u intervjuu televiziji Si-Bi-Es uoči posete finskoj prestonici zbog samita sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Na pitanje novinara kakve zadatke je postavio sebi uoči sastanka, šef Bele kuće je obećao da će to reći nakon samita. On smatra da se od običnog razgovora dvojice lidera ne može očekivati mnogo.

„Mislim da je sam sastanak nešto pozitivno. Verujem u lični kontakt. Smatram da je i sastanak sa predsednikom Severne Koreje Kim Džong Unom ispao dobro, sa rukovodiocem Kine je zaista bio dobar. Ne može biti ništa loše, a ko zna, može se izvući i nešto dobro iz takvih razgovora“, objasnio je Tramp.

Što se tiče mešanja Rusije u američke izbore, Tramp je obećao da će o tome pitati Putina, ali je podsetio da se to desilo za vreme administracije Baraka Obame. Međutim, šef Bele kuće je saopštio da su pokušali da hakuju portal Republikanske partije, koju je on predstavljao. To se nije desilo jer su sajtovi republikanaca bili bolje zaštićeni nego portali demokrata.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala