Morinjo prognozira: Da li Hrvatska može biti prvak sveta

© AFP 2023 / BEN STANSALL Žoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo je u intervjuu RT dao prognozu rezultata finala Svetskog prvenstva i budućnosti ruskog fudbala.

Po mišljenju trenera, reprezentacija Hrvatske ne treba da izmišlja novi stil igre u utakmici protiv Francuske. Uspeh Hrvatima može da donese upravo ta fudbalska identičnost koju su već uspeli da pokažu tokom Šampionata.

Francuzi će tokom utakmice morati da izdvoje posebnog igrača koji će čuvati Luku Modrića, smatra Morinjo. Hrvatski vezista je vrlo pametan igrač koji ima dobar pregled igre na terenu. Ipak, „čuvati“ samo njega i pri tome ne zaboravljati ostale francuske igrače biće vrlo teško.

Morinjo je visoko ocenio igru ruske reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Trener je naglasio da je utakmica sa Španijom kardinalno promenila pogled na tu selekciju — ljudi su shvatili da su Rusi sposobni za sve.

„Početkom turnira mnogi su bili skeptični povodom nastupa reprezentacije, ali sam ja bio siguran da će štićenici Stanislava Čerčesova proći grupu. I oni su to i uradili. Uspeli su da stvore neophodnu atmosferu u ekipi, na pravi način se pripremajući za svaku utakmicu i bore do kraja“, naglasio je Morinjo.

Reprezentacija Rusije se u četvrtfinalu predstavila u najboljem svetlu, pokazala potencijal i napustila turnir sa visoko podignutom glavom, naglasio je trener. Morinjo je siguran da će to promeniti budućnost ruskog fudbala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala