Skotland jard: Pronađeno 400 predmeta u istrazi trovanja u Ejmsberiju

© REUTERS / Henry Nicholls Pripadnik policije stoji ispred crkve u Ejmsberiju koji je okružila policija nakon što su dve osobe hospitalizovane posle trovanja supstancom A234 („novičok“)
Pripadnik policije stoji ispred crkve u Ejmsberiju koji je okružila policija nakon što su dve osobe hospitalizovane posle trovanja supstancom A234 („novičok“) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istražiteljski timovi pronašli su više od 400 predmeta u okviru istrage o trovanju dvoje britanskih državljana nervnim agensom u Ejmsberiju, saopštio je Skotland jard i dodao da će pretrage verovatno trajati nedeljama jer se traži još dokaza.
Policajci ispred kuće žrtava trovanja nervnim agensom u Ejmsberiju - Sputnik Srbija
Rusija o trovanju u Britaniji: Istraga u Ejmsberiju netransparentna kao i u Solsberiju

Kako se navodi, pronađena je mala boca za koju se veruje da je izvor nervnog agensa koji je usmrtio Daun Stardžes i od koga se razboleo Čarli Rauli, a nađen je u Raulijevoj kući u jugozapadnom gradu Ejmsberiju.

Policija ukazuje da je značajan broj pronađenih predmeta potencijalno kontaminiran, i da su poslati u laboratorije radi analiza.

Policija pokušava da utvrdi da li je smrtonosni nervni agens kojim je britanski par otrovan došao iz istog pakovanja koje je u martu korišćeno u napadu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Rouli je otrovan zajedno sa Daun Stardžes, koja je preminula, dok je Rouli nedavno došao svesti iako je i dalje u kritičnom, doduše stabilnom stanju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala