FIFA upozorila Englesku za političke parole navijača

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaNavijači fudbalske reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018.
Navijači fudbalske reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Disciplinska komisija Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija (FIFA) izdala je upozorenje Fudbalskom savezu Engleske u vezi sa ponašanjem grupe engleskih navijača koji su skandirali političke parole na polufinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Hrvatske.

U saopštenju za medije FIFA je navela da je „odluka doneta na osnovu analize raspoloživih materijala i svih faktora koji su pratili ovaj incident“. „Disciplinska komisija je uzela u obzir činjenicu da je ovo incident veoma male grupe navijača“, navodi se u saopštenju pres-službe FIFA.

Reprezentacija Engleske je u sredu u produžecima rezultatom 1:2 izgubila od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva koje je održano na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi. Sledećeg dana objavljeno je da je FIFA pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Engleske. Navedeno je da će Međunarodna federacija ispitati na temu diskriminacije parole engleskih navijača u polufinalu Svetskog prvenstva.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala