U Helsinkiju počelo da se prodaje pivo sa likom Putina i Trampa

© AFP 2023 / Aku HARYNEN / Lehtikuva Pivske flaše sa likom predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa u Finskoj
Pivske flaše sa likom predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa u Finskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crno pivo koje je proizvela finska pivara „RPS Bruving“ specijalno zbog sastanka ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa, koji će se sastati u Helsinkiju 16. jula, ima ogromnu potražnju u prodavnicama glavnog grada Finske.

„Postoji velika potražnja za ovim pićem. Naša prodavnica je naručila probnu seriju koja je stigla u utorak i prodata za jedan dan. Sada smo naručili dvostruku količinu“, rekao je za Sputnjik radnik prodavnice „K-market“ u Ruoholahiju Markus Alan.

​Pivo se može naći i u malim specijalizovanim prodavnicama koje prodaju samo pivo.

​„Ovo je potpuna novost koja je danas aktuelna. Ljudi ga kupuju samo kao suvenire ili kao poklon prijateljima. Objavili ovo na našoj stranici na Fejsbuku i imali smo više od 750 deljenja, s obzirom da imamo nešto više od hiljadu pratilaca. Mislim da je ovo uspeh“, izjavio je vlasnik bara „Marival II“ Valteri Routainen.

Cena flaše piva u maloprodaji iznosi 3,49 evra.

Proizvođač piva je pred rusko-američki samit već pustio u prodaju i kafu i majice sa portretima Trampa i Putina.

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, sastaće se u Helsinkiju 16. jula. Kremlj je ranije objavio da će na samitu lideri dveju zemalja razmatrati perspektive daljeg razvoja odnosa i aktuelna međunarodna pitanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala