Skotland jard: Pronađena bočica za otrov korišćen u Ejmsberiju

© AFP 2023 / JACK TAYLORSedište policijskog štaba Britanske gradske policije,poznat kao Skotland jard, u Londonu
Sedište policijskog štaba Britanske gradske policije,poznat kao Skotland jard, u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski istražitelji pronašli su u kući u kojoj je pre nekoliko dana otrovan Britanac Čarli Rouli u Ejmsberiju bočicu u kojoj se nalazila nervno-parališuća supstanca, saoštio je Skotland jard.
Policajci ispred kuće žrtava trovanja u Ejmsberiju - Sputnik Srbija
Rusija: Optužbe britanskog ministra odbrane stara dobra mantra

„U sredu 11. jula bočica je pronađena tokom pretraživanja kuće Čarlija Roulija u Ejmsberiju. Ona je dostavljena laboratoriji Ministarstva odbrane u Porton daunu radi istrage. Nakon analize, naučnici su nam potvrdili da je supstanca koja se nalazila u bočici bila 'novičok'. Dalja naučna testiranja će se voditi da bi se utvrdilo da li supstanca pripada istoj seriji kojoj je pripadala i supstanca kojom su otrovani Sergej i Julija Skrišalj. To ostaje glavna linija istrage policije“, navedeno je u saopštenju.

Britanska policija je 4. jula saopštila da se dogodio „ozbiljan incident“ u gradu Ejmsberiju, gde je dvoje ljudi bilo „pod dejstvom nepoznate supstance“. Muškarac i žena su hospitalizovani u kritičnom stanju.

Skotland jard je kasnije potvrdio da su muškarac i žena otrovani istom supstancom kao i bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija.

U nedelju uveče, 8. jula, 44-godišnja Don Sterdžes je umrla u okružnoj bolnici u Solsberiju, dok je 45-godišnji Čarli Rouli dva dana kasnije došao svesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala