Peskov: Trampova izjava neće zakomplikovati pregovore sa Putinom

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPress-sekretarь prezidenta RF Dmitriй Peskov
Press-sekretarь prezidenta RF Dmitriй Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava američkog predsednika Donalda Trampa o Evropi i Rusiji neće dodatno zakomplikovati pregovore koji su najavljeni između Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina, budući da su oni već dovoljno komplikovani, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Protok „gasnih“ dolara iz Evrope u Rusiju neprihvatljiv

„Svima je poznato do koje mere su pregovori složeni. Teško da to može dodatno da se zakomplikuje“, odgovorio je Peskov na zahtev da prokomentariše Trampovu izjavu o „gasnim“ dolarima koji se iz Evrope slivaju u Rusiju.

Govoreći o gasu, portparol Kremlja je rekao da nijedna zemlja sem Rusije nije bila u stanju da demonstrira takvu stabilnost i pouzdanost kada je reč o isporukama gasa u Evropu, koji je Starom kontinentu preko potreban da bi se ekonomski razvijao.

„Izjava Trampa o gasovodu ’Severni tok 2‘ je vid nelojalne konkurencije, odnosno pokušaj da se Evropi progura kompresovani gas koji je drastično skuplji od ruskog“, rekao je Peskov i dodao da je stav Rusije da je to pitanje isključivo stvar ekonomske konkurencije.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp traži od NATO-a povećanje vojnog budžeta na četiri odsto BDP-a

Rusija i NATO

Odnosi Rusije prema NATO-u, kao prema organizaciji koja je usmerena ka konfrontaciji, neće se promeniti, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, jedna noć ništa neće promeniti u odnosima Rusije i Alijanse — nikakvih sličnih tendencija ne može i neće biti.

Ranije je Peskov rekao da je NATO proizvod Hladnog rata, te da su odnosi Moskve i Alijanse utemeljeni na tim osnovama, budući da je konfrontacija njen glavni fokus.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala