Saopštena imena najboljih ruskih igrača na Mundijalu

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri reprezentacije Rusije na treningu pred utakmicu osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu protiv reprezentacije Španije
Fudbaleri reprezentacije Rusije na treningu pred utakmicu osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu protiv reprezentacije Španije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na zvaničnom nalogu reprezentacije Rusije na Instagramu objavljen je video koji predstavlja najbolje igrače nacionalnog tima na osnovu statističkih pokazatelja.

Najbolji golgeter reprezentacije je Denis Čerišev, koji je tokom Mundijala dao četiri gola na pet utakmica. Najbolji igrač po sistemu „gol plus pas“ je Artem Džuba koji je imao dva dodavanja za gol i tri puta pogodio mrežu protivnika. On je ujedno i lider napada, jer je imao 52 procenta uspešnosti napada.

Među odbrambenim igračima istakao se Ilja Kutepov, čiji je učinak na Mundijalu bio 70 odsto. 

Lider reprezentacije u ukupnom trčanju na pet utakmica bio je Roman Zobnin, koji je prešao 62 kilometra. Igor Akinfejev uspeo je da odbrani 27,27 procenata penala – odnosno tri od 11 udaraca s jedanaesterca. 

Reprezentacija Rusije uspela je da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se igra na njenom terenu. U četvrfinalnoj utakmici Rusi su izgubili od Hrvatske nakon penala. Za ruski tim ovo je najbolji rezultat u njenoj istoriji, kada je reč o nastupima na svetskim prvenstvima. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala