Kosačov: Ne treba očekivati mnogo od sastanka Trampa i Putina

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Uđi u bazu fotografijaŠef međunarodnog komiteta ruskog Saveta federacije Konstantin Kosačov.
Šef međunarodnog komiteta ruskog Saveta federacije Konstantin Kosačov. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dobar rezultat susreta lidera Rusije i SAD u Helsinkiju bio bi dogovor o redovnom održavanju takvih sastanaka, smatra šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

„Nije realno očekivati mnogo od tog sastanka, on nije pripremljen kako zaslužuje“, rekao je Kosačov u četvrtak za „Eho Moskve“. 

On je objasnio da takve susrete ne treba pripremati kao neki vanredan događaj, nego mesecima unapred. 

Dolari - Sputnik Srbija
Hoće li susret Trampa i Putina dovesti do iznenadnog preokreta? (video)

„Očekujem da bude pokrenut mehanizam takvih samita na redovnoj osnovi, kao i da se obnove kontakti po drugim kanalima veze“, dodao je on.

Kosačov je podsetio da je ranije postojala predsednička komisija, u okviru koje je radilo 27 potkomiteta – za bezbednost, za kosmos, za ekonomiju. „Ako uspemo da pokrenemo taj mehanizam, onda će to biti uspešan rezultat razgovora“, smatra Kosačov. 

On ne očekuje da će tokom samita ruska strana moći da pokrene temu sankcione politike protiv Rusije. „Rusija ne razgovara o pitanju ukidanja sankcija ni na jednom nivou, to nije tema. Ne smatramo da je naša politika pogrešna“, rekao je Kosačov. 

Ako to pitanje bude razmatrano, onda će to biti inicijativa predsednika SAD Donalda Trampa, smatra ruski parlamentarac i dodaje da će američki lider biti prinuđen da, kao i Evropljani, prizna da je politika sankcija neefikasna.

„Kada bi Zapad izvršio pritisak na Ukrajinu tako kako pritiska Rusiju, Minski sporazum bi bio realizovan uspešnije“, smatra Kosačov. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala