Trener hrvatske reprezentacije: Zaboravimo na skandal Vide i Vukojevića

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaZlatko Dalić
Zlatko Dalić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni trener hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić priznao je da ne želi više da govori o situaciji u vezi s Ognjenom Vukojevićem, Domagojem Vidom i njihovim video-obraćanjem posle pobede nad reprezentacijom Rusije u čevrtfinalu Svetskog prvenstva u fudbalu.

Reprezentacija Hrvatske u sredu se plasirala u finale Mundijala, nakon pobede nad engleskom reprezentacijom u produžecima (2:1). 

Domagoj Vida - Sputnik Srbija
Vida se izvinio Rusima: Nisam razmišljao...to je život

„Neću da govorim o onome što se događa izvan stadiona. Juče smo se ponosili trenucima kada je ceo stadion vikao 'Hrvatska'. To su oni trenuci koje ću pamtiti. Šta se dogodilo, dogodilo se, hajde da se ne vraćamo na situaciju s Vukojevićem i Vidom. Žao mi je što se to dogodilo, ali to je život, to je sport, tu se ništa ne može učiniti. Ne želim sada o tome da govorim, želim da govorim samo o pozitivnim stvarima“, rekao je Dalić novinarima. 

Finale Mundijala, u kojem igraju Hrvatska i Francuska, biće održano 15. jula na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi. 

Čevrtfinalna utakmica Rusija – Hrvatska bila je 7. jula u Sočiju. Nakon pobede Hrvata na internetu se pojavio video-klip na kojem je zabeleženo kako odbrambeni igrač hrvatske reprezentacije Domagoj Vida viče „Slava Ukrajini“, a član hrvatske delegacije Vukojević dodaje da je to bila pobeda za „Dinamo“ i Ukrajinu. Obojica su ranije igrali za kijevski „Dinamo“.

Vukojevića je kaznila FIFA i isključen je iz Hrvatskog fudbalskog saveza, dok je Vida dobio upozorenje Disciplinskog komiteta FIFA. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala