FIFA upozorila Hrvatsku zbog neprikladnog banera na Mundijalu

© Sputnik / Grigoriй Sokolov / Uđi u bazu fotografijaNavijači Hrvatske na stadionu.
Navijači Hrvatske na stadionu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Disciplinski komitet FIFA poslao je zvanično upozorenje Hrvatskom fudbalskom savezu zbog toga što je jedan hrvatski navijač na tribinama tokom utakmice s Nigerijom u grupnoj fazi Mundijala istakao baner s neprikladnim sadržajem, izjavio je predstavnik FIFA Federiko Adjeki.

Reprezentacija Hrvatske će se večeras sastati s reprezentacijom Engleske u polufinalnom meču Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Rusiji. 

Domagoj Vida - Sputnik Srbija
Objavljen još jedan skandalozni snimak Domagoja Vide: Slava Ukrajini, Beograd gori!

„U ovom slučaju nismo izrekli kaznu. Reč je o jednom baneru koji je istakao hrvatski navijač. Razlog zbog kojeg je FIFA izdala samo upozorenje je to što je baner prvo uočila služba bezbednosti Hrvatskog fudbalskog saveza, koja nas je i obavestila o tome. Razume se da oni to ne podržavaju i da ne nameravaju da kriju od nas, zbog toga su i dobili samo upozorenje“, rekao je Adjeki novinarima. 

Nakon pobede hrvatske reprezentacije u četvrtfinalu Mundijala nad nacionalnim timom Rusije na internetu se pojavio video-klip u kojem je hrvatski fudbalski reprezentativac Domagoj Vida uzvikivao „Slava Ukrajini“, dok je član hrvatske delegacije Ognjen Vukojević dodao da je pobeda bila za „Dinamo“ i Ukrajinu. 

Obojica su ranije igrali za kijevski fudbalski klub. 

Nakon toga Vukojevića je kaznila FIFA, a Hrvatski fudbalski savez ga je suspendovao sa SP, dok je Vida dobio upozorenje od Disciplinskog komiteta FIFA.

U ponedeljak je objavljen novi video u kojem Vida ponovo viče „Slava Ukrajini“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala